Luna de conștientizare cu privire la cancerul de sân, celebrată în octombrie, în fiecare an, aduce în atenție cancerul mamar, patologie care poate să apară la femeile de orice vârstă, chiar dacă nu au nici un factor se risc.

 

Cu această ocazie, Direcția de Sănătate Publică a județului Hunedoara în colaborare cu Primăria Deva – Compartimentul pentru Romi și Direcția de Asistență Socială Deva, a organizat în 26.10.2023 o acțiune prin care femeile din comunitatea de etnie romă din municipiul Deva, au beneficiat GRATUIT de examinarea mamografică  pentru descoperirea timpurie a cancerului de sân.

 

INSTITUTUL ONCOLOGIC ″PROF. DR. ION CHIRICUȚĂʺ CLUJ-NAPOCA – Lider de proiect împreună cu SPITALUL CLINIC MUNICIPAL DE URGENTA TIMISOARA – Partener de proiect,  implementează un Program bi-regional (la nivelul Regiunii Nord Vest și Regiunii Vest) de prevenție care are drept scop creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce pentru cancerul de sân. Proiectul se numește „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului de sân – etapa II – Regiunile de dezvoltare: Nord-Vest, Vest“ . Acest proiect se desfășoară pe teritoriul județului Hunedoara din noiembrie 2022 la Spitalul  Municipal Orăștie și Spitalul CFR – Simeria.

 

Toate femeile cu domiciliul în județul Hunedoara, cu vârsta cuprinsă între 50 – 69 de ani, sunt invitate să participe la testarea mamografică. Pentru a beneficia de acest serviciu, vă puteți programa la numerele de telefon:

0745.620.965

0748.884.476

0748.296.606

 

 ESTE ALEGEREA DUMNEAVOASTRĂ SĂ INTRAȚI ÎN PROGRAMUL PENTRU DESCOPERIREA TIMPURIE A CANCERULUI DE SÂN, IMPORTANT PENTRU SĂNĂTATEA DUMNEAVOASTRĂ!

Articole similare