În fiecare an, pe data de 7 aprilie este celebrată ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII, ocazie cu care fiecare individ, sau comunitate își îndreaptă atenția către beneficiile unei mai bune stări de sănătate. În 1948, țările lumii s-au unit și au înființat Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru a promova sănătatea, a menține lumea în siguranță și a ajuta pe cei din zonele defavorizate ale lumii să aibă acces la serviciile medicale esențiale.

7 aprilie 2023 coincide cu cea de-a 75-a aniversare a Organizației Mondiale a Sănătății. Această aniversare este un moment prielnic  pentru a uni lumea în abordarea provocărilor viitoare în materie de sănătate, dezvoltare și climat. Campania din acest an celebrează succesele în sănătatea publică obținute împreună cu specialiștii din domeniul sănătății, cărora le mulțumim pentru implicare și toate eforturile depuse pentru realizarea obiectivului general, adică SĂNĂTATE PENRU TOȚI!

 

Sub umbrela sloganului ”Sănătate pentru toți”, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății ne alăturăm procesului de informare prin organizarea unor ateliere de lucru în județul Hunedoara, dedicate copiilor, structurate pe diferite teme de sănătate precum igiena mâinilor, igiena orală, importanța reciclării, alimentația sănătoasă, activitatea fizică.

 

 Cu prilejul împlinirii a 75 ani de activitate pentru îmbunătățirea sănătății publice și a celebrării Organizației Mondiale a Sănătății,  Direcția de Sănătate Publică Hunedoara în colaborare cu Direcția de Asistență Socială Hunedoara și Asociația „Autism-Lumea Mea” Hunedoara, au celebrat Ziua Mondială a Sănătății prin  activități de  informare și educare  cu temele IGIENA PERSONALĂ ȘI SĂNĂTATEA ORALĂ desfășurate  în colectivitați de preșcolari la Grădinița Teliucul Inferior,  Grădinița PP1 Hunedoara și sediul asociației copiilor cu autism din Hunedoara.

 

            Pentru ca ”Sănătatea pentru toți” – să devină o realitate, este nevoie de:

  • Asigurarea accesului oamenilor și comunităților la servicii de sănătate de înaltă calitate, astfel încât să poată avea grijă de propria lor sănătate și de cea a familiilor lor;
  • Profesioniști din domeniul sănătății care să ofere îngrijiri de calitate, centrate pe oameni;
  • Factori de decizie politică angajați să investească în acoperirea universală cu servicii de sănătate.