LABORATORUL DE  MICROBIOLOGIE   efectueaza  la solicitare:

-Examen serologic pentru HIV: ELISA

-Determinare AgHBs

-Determinare anticorpi HBc (IgM)

-Determinare anticorpi HAV (IgM)

-Determinare anticorpi anti HCV

-Reactie de hemaglutinare (TPHA)

-Reactie VDRL

-Reactie Widal

-Reactii de latexaglutinare

-Determinarea anticorpilor in leptospiroza

-Determinarea anticorpilor in rujeola

-Determinarea anticorpilor in rubéola

-Determinarea anticorpilor in tuse convulsiva

-Determinarea anticorpilor in oreion

-Antibiograma

-Coprocultura

-Exudat faringian

-Examen coproparazitologic

-Control bacteriologic pentru spitale:eficienta sterilizarii

-Control bacteriologic pentru spitale:mentinerea sterilizarii

-Control bacteriologic pentru spitale: catgut chirurgical

-Control bacteriologic pentru spitale: solutii perfuzabile

-Control bacteriologic pentru spitale: conditii igienico-sanitare

-Control bacteriologic pentru spitale: aeromicroflora

-Indicatori bacteriologici curenti de potabilitate a apei: numar total

de bacterii mezofile aerobe

-Indicatori bacteriologici curenti de potabilitate a apei: numar total

de bacterii coliforme

-Indicatori bacteriologici curenti de potabilitate a apei: numar total

de coliformi fecali

-Indicatori bacteriologici curenti de potabilitate a apei: numar total

de streptococi fecali

-Indicatori bacteriologici curenti de potabilitate a apei: prezenta

bacteriilor din genul Salmonella

-Indicatori bacteriologici curenti de potabilitate a apei: prezenta

Pseudomonas aeruginoasa

-Determinari bacteriologice din alimente: numar total de germeni

-Determinari bacteriologice din alimente: colimetrie

-Determinari bacteriologice din alimente: colimetrie +Es. Coli

-Determinari bacteriologice din alimente: Salmonella

-Determinari bacteriologice din alimente: stafilococ coagulazo-pozitiv

-Determinari bacteriologice din alimente: Bacillus cereus

-Determinari bacteriologice din alimente: bacterii sulfito-reducatoare

-Determinari bacteriologice din alimente: streptococ fecal

-Determinari bacteriologice din alimente: Bacillus subtilis

-Determinari bacteriologice din alimente: drojdii si mucegaiuri

-Examen microbiologic al conservelor sterilizate cu PH peste 4,5

-Examen microbiologic al conservelor sterilizate cu PH sub 4,5

-Expertiza conditiilor de igiena prin indicatori microbiologici: recipienti, utilaje

-Expertiza conditiilor de igiena prin indicatori microbiologici: suprafete

-Expertiza conditiilor de igiena prin indicatori microbiologici: aeromicroflora

-Expertiza conditiilor de igiena prin indicatori microbiologici: maini personal

 

Dr. Mariana Solomon

Medic primar de laborator