Medic sef laborator de diagnostic si investigare in sanatate publica dr. Sovarschi Estera Gratiela

        Laboratorul de microbiologie medicala: dr. Nimu Felicia

        Laboratorul de imunologie/serologie: dr. Solomon Mariana

        Laboratorul de microbiologie al apei si alimentului: dr. Perta Iuliana Simona

        Laboratorul de chimie sanitara ape si alimente: chimist specialist Braila Mirela

        Laboratorul de toxicologie: chimist principal Caba Iosefina

 

 

Structura si analizele efectuate de laborator dupa cum urmeaza:

 

Laboratorul de diagnostic si investigare in sanatate publica al DSPJ Hunedoara Deva desfasoara activitati de:

        Microbiologie

        Chimie sanitara si toxicologie

In cadrul laboratorului se efectueaza urmatoarele tipuri de determinari :

 

1.     SEROLOGIE

-         Determinari prin tehnica ELISA: HIV, AgHBs, HBc (IgM), HAV (IgM), HCV

-         Reactie de hemaglutinare (TPHA)

-         Reactie VDRL

-         Reactie Widal

-         Reactii de latexaglutinare

-         Determinarea anticorpilor in leptospiroza, rujeola, rubeola, tuse convulsiva, oreion

 

2.     MICROBIOLOGIE MEDICALA

-         antibiograma

-         coprocultura

-         examen coproparazitologic

-         exudat faringian

-         urocultura

-         alte culturi microbiene (secretie nazala, vaginala, auriculara etc.)

-         control bacteriologic pentru unitati sanitare (eficienta sterilizarii, mentinerea sterilitatii, catgut chirurgical, solutii perfuzabile, conditii igienico sanitare, aeromicroflora, etc.).

 

3.     MICROBIOLOGIE SANITARA

-         indicatori bacteriologici curenti de potabilitate a apei( de retea, din surse proprii fantani, izvoare, ape imbuteliate)

-         determinari bacteriologice din alimente

-         expertiza conditiilor de igiena prin indicatori microbiologici in sector alimentar (recipienti, utilaje,suprafete, aeromicroflora, etc.).

 

4.     CHIMIE SANITARA

-         determinarea indicatorilor fizico chimici curenti in apa( de retea, din surse proprii fantani, izvoare, ape imbuteliate)

-         determinarea indicatorilor fizico chimici curenti in alimente

 

5.     TOXICOLOGIE

-         pulberi gravimetrice

-         compusi organici volatili

-         biotoxicologie

-         gaze (CO, NO2, SO2)